Kävin aamupäivällä verikokeessa. Tutkivat onko veren kautta nähtävissä kihtiä ilmaisevaa ureaa ja kuinka paljon. Muuallakin kuin päässä. Aamulla olivat labran tietokoneet jumittuneet ja jouduin odottamaan tavanomaisen vartin sijasta tunnin ekstraa. Närvit ei menneet. Minkäs tuolle kukaan mahtaa.

Presidentti Niinistö on nykyään Riitta Usukaisenkin mielestä aivan eri mies kuin ollessaan puhemiehenä. Jennin syytähän se on. Toisaalta tuntuu onholta, että pressaamme viedään tuolla tavalla liekassa. Toisaalta tuntuu lohdulliselta, että rakasta isänmaatamme johtaa puhemies Niinistön kaltaisen miehen sijasta nuori runotyttö.

Natosta puhuttaessa pääministeri Katainen katselee pitkin seiniä, kun eduskuntaryhmä patistelee Suomea Natoon. Hyvä, että asiasta keskustellaan avoimesti. Tosin kokoomuksen Nato-kanta muuttuu taas vajaa vuosi ennen vaaleja. Ainakin se laitetaan naftaliinin odottamaan.

Kyllä oli Suomen jalkallopakit eilen kuin suolapatsaita. Mikäli Israel olisi pelannut aktiivisempaa peliä, tappio olisi ollut suurinumeroisempi.

Jalkapallossa on paljastunut yllättävän paljon sopupelejä. Niillä on tahkottu rahaa. Tuntuu ilkeältä. Itse odottelen parin viikon kuluttua Turun Hovioikeuden päätöstä TamU:n tapauksessa. Liittyyköhän Lipposen lähtö Palloliitosta mitenkään aiheeseen ? Kuinkas sitten suu pannaan, jos (ja kun) TamU voittaa juttunsa ?

Suomalaiset maksavat alkoholihaitoista miljardien laskua. Kaikki tutkimukset puoltavat erilaisten alkoholilakien kiristämistä. Kaupan Keskusliitto sensijaan tahtoo viinit ja A-oluen kauppoihin. Onkin mielenkiintoista nähdä kumpi voittaa, raha ja yksityinen ahneus vai järki ja kansantalous.

Yle uudistaa uutisten ja urheilu-uutisten ilmettä. Tuloksen näemme ensi maanantaina. Hinta on noin 600'000 euroa. Mediatalot virittelevät jo kanuunoitaan. Hirveätä tuhlausta Yleltä ja surkea lopputulos. Näin siis veikkaan uutisoitavan. Minä Ylen uutisten suurkuluttajana olen innoissani. Oli jo aikakin taas uudistaa.

Homeongelmat asuintaloissa, kouluissa, toimistoissa ja päiväkodeissa ovat jokapäiväisiä uutisia. Oikeastaan asia ei ole enää uutinen ollenkaan. Homerakentaminen on maan tapa. Tulisi perustaa nimetön ilmiantopuhelin tms. jossa rakennuksilla työskentelevät voisivat pelotta kertoa havainnoistaan. Tiedän niitä olevan...ja paljon.

Kivut kintuissani ovat sitkeitä. Samalla kun iloitsen pohkeeni paranemisesta, kiroilen kipujen siirtymistä polveen. Ei ole vanhaksi tulemista !

Jatkoin "pelastaja" dekkarin lukemista. Tarinan pääjuonen kyllä löytää sen kaiken muun hötön sisältä, mutta kyllä on sekava teos.

Viimeinen uutinen kintuistani ennen blogin julkaisemista: Taitaa parantuminen kuitenkin kaikesta huolimatta taas tänään edistyä. Helmee !

Ja nyt seuraamaan ampumahiihtoa.